Pochodząca z południowych rejonów Chin oraz Tajwanu herbata Oolong w języku chińskim oznacza „Czarny Smok”. Jest to niezwykle głęboka, półfermentowana herbata, która z roku na rok zyskuje coraz większą popularność w Europie! Proces jej produkcji jest powolny i skomplikowany, dlatego, że aby z liści uzyskać tradycyjny smak Oolong należy wielokrotnie powtarzać wszystkie cztery etapy obróbki. Są to: więdnięcie, skręcanie, ukształtowanie oraz wyprażanie. Warto również zaznaczyć, że do przygotowania tego tradycyjnego specjału wykorzystywane są całe liście, które są zwijane w klasyczne kuleczki. Tak poprowadzony proces sprawia, że herbata zyskuje swój intensywny i bogaty smak!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Barbara
Właśnie otrzymałam przesyłkę, dziękuję za sprawną wysyłkę Skrzynka jest pięknie wykonana a herbata najwyższej jakości.