Pochodząca z południowych rejonów Chin oraz Tajwanu herbata Oolong w języku chińskim oznacza „Czarny Smok”. Jest to niezwykle głęboka, półfermentowana herbata, która z roku na rok zyskuje coraz większą popularność w Europie! Proces jej produkcji jest powolny i skomplikowany, dlatego, że aby z liści uzyskać tradycyjny smak Oolong należy wielokrotnie powtarzać wszystkie cztery etapy obróbki. Są to: więdnięcie, skręcanie, ukształtowanie oraz wyprażanie. Warto również zaznaczyć, że do przygotowania tego tradycyjnego specjału wykorzystywane są całe liście, które są zwijane w klasyczne kuleczki. Tak poprowadzony proces sprawia, że herbata zyskuje swój intensywny i bogaty smak!
Sir Williams Tea Ceylon Gold Herbata 500 saszetek
Opis
Herbata Sir Williams Ceylon Gold jest pyszną i ekskluzywną mieszanką herbat cejlońskich wzbogaconą o aromat dzikiej orchidei. Pełna intensywnego, pobudzającego smaku herbata doceniania jest przez koneserów za jej przyjemny, wyrazisty smak. Głęboka, bursztynowa barwa wyróżnia się spośród pozostałych specjałów.
Skład herbaty
W skład tej aromatycznej herbaty wchodzi mieszanka czarnych herbat liściastych pochodzących z rejonu Kandy na Sri Lance (100%). Doskonale smakuje z mlekiem lub śmietanką i brązowym cukrem.
Przygotowanie
Aby cieszyć się najlepszą jakością herbaty Sir Williams Ceylon Gold należy do podgrzanej filiżanki bądź czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Następnie wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza zalewamy są i zaparzamy przez 3 do 5 minut. Efektem jest złocisty napar o rewelacyjnych walorach smakowych, który z pewnością przypadnie nam do gustu!
Polecamy
Blog
Sir Williams Ceylon Gold jest pyszną i ekskluzywną mieszanką herbat cejlońskich wzbogaconą o aromat dzikiej orchidei. Pełna intensywnego, pobudzającego smaku herbata doceniania jest przez koneserów za jej przyjemny, wyrazisty smak. Głęboka, bursztynowa barwa wyróżnia się spośród pozostałych specjałów.
W skład tej aromatycznej herbaty wchodzi mieszanka czarnych herbat liściastych pochodzących z rejonu Kandy na Sri Lance (100%). Doskonale smakuje z mlekiem lub śmietanką i brązowym cukrem.
Aby cieszyć się najlepszą jakością herbaty Sir Williams Ceylon Gold należy do podgrzanej filiżanki bądź czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Następnie wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza zalewamy są i zaparzamy przez 3 do 5 minut. Efektem jest złocisty napar o rewelacyjnych walorach smakowych, który z pewnością przypadnie nam do gustu!
Cechy produktu
Dostępność: | TAK |
Wysyłka w: | 24 godziny |
Sposób zaparzania | Herbata w saszetkach |
Rodzaj | Czarna |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.